Met het oog op de toenemende CO2-uitstoot zijn er op onze camping veel investeringen gedaan om het energieverbruik te verminderen. Welke investeringen dat allemaal zijn kunt u verder op deze pagina lezen.

Warm water
Op een camping is elke dag heel veel (warm) water nodig, want natuurlijk wilt iedereen kunnen douchen en wassen wanneer ze aan het kamperen zijn. Op een camping zoals die van ons is toch al gauw zo’n 2000 liter warm water nodig per dag. Om het milieu minder te belasten hebben we daarom geïnvesteerd in zonnecollectoren en warmtepompboilers. De zonnecollectoren leveren per dag zo’n 1000 liter warm water en de warmtepompboilers, die warm water maken door het afzuigen van ventilatielucht uit de doucheruimte, zorgen voor de andere helft.
Wist u dat deze ook bij bewolkt weer de volledige capaciteit warm water leveren?

Elektriciteit
Omdat er op onze camping veel elektriciteit wordt gebruikt, hebben we zonnepanelen geïnstalleerd, om op deze manier duurzaam en minder afhankelijk van energieleveranciers te zijn.

Verwarming
De doucheruimte, receptie, heren- en damestoiletruimtes, (af)wasruimtes en het privé-sanitair worden verwarmd door aardwarmte via een warmtepomp, deze ruimtes kunnen, in hele warme periodes, zelfs gekoeld worden door dit zelfde systeem. Om ervoor te zorgen dat niet alle warmte direct naar buiten verdwijnt is de nieuwe santaire ruimte voorzien van speciale vacuüm-isolatiepanelen.

De doucheruimte
Ook het Beach house wordt op een natuurvriendelijke manier verwarmd. Er is een zogenaamde Ecolution® ventilatiewarmtepomp geïnstalleerd, die werkt volgens het volgende principe:
Veel woningen zijn voorzien van een ventilatiesysteem, natuurlijke toevoer en mechanische afvoer van ventilatielucht. Deze warme ventilatielucht uit de woning wordt door de Ecolution® benut als bron voor de warmtepomp. De Ecolution maakt hier uiterst rendabel comfortabele nieuwe warmte van. Warmte die wordt gebruikt voor het opwarmen van warm tapwater en cv. Ventilatielucht als bron staat 24 uur per dag tot onze beschikking en zorgt ook nog eens voor een gezond binnenmilieu.
Meer informatie: 
Inventum

Spoelen toiletten
Het spoelen van de toiletten gebeurt m.b.v. regenwater, om dit mogelijk te maken hebben we een regenwater opslagtank van 20 M3 ingegraven. Hierdoor kunnen we
regenwater opvangen, en het tijdelijk opslaan, om er daarna de toiletten mee te kunnen spoelen. Het regenwater is zo zuiver, dat er geen verschil met ‘gewoon’ water te zien is.

Verlichting
In de sanitaire ruimtes bestaat alle verlichting uit zeer energie zuinige LED-verlichting welke wordt aangestuurd door middel van aanwezigheids- en bewegingssensoren, waardoor onnodig energieverbruik wordt voorkomen.

Afval
Glas, papier en huishoudelijk afval worden apart ingezameld op onze camping, om zo het afval sorteerproces en onnodige verbranding van herbruikbare materialen te bevorderen.