In de winter (2014 – 2015) heeft de oude doucheruimte plaats gemaakt voor een geheel nieuw sanitair gebouw. Het nieuwe sanitair gebouw is opgedeeld in vier, door vloerverwarming verwarmde, ruimtes;

  • Een doucheruimte met daarin zes douches, waarvan één familiedouche en vijf wastafels en twee privé wascabines.
  • Een toiletruimte bestemd voor dames met vier toiletten en 1 wastafel
  • Twee privé sanitaire ruimtes, zie Privé Sanitair

De ruimte waarin zich voorheen zowel de heren- als damestoiletten bevonden is ook geheel verbouwd. Het gehele gebouw is voorzien van vloerverwarming en een nieuwe gietvloer zoals ook in het nieuwe gebouw terug te vinden is. De ruimte waar zich voorheen de damestoiletten bevonden is verbouwd tot (af)wasruimte. Om het comfort en de hygiëne in de sanitaire ruimtes te verhogen zijn verschillende nieuwe technologieën gebruikt;

  • De wanden zijn afgewerkt met een egale micro-cement coating die door de afwezigheid van naden en voegen beter te reinigen is.
  • Alle toiletten zijn voorzien van geurafzuiging. We verzoeken u dan ook vriendelijk om, na elk toiletbezoek, het wc-deksel te sluiten voor optimale werking van het systeem.
  • Het plafond in de doucheruimte is voorzien van een OpenCeilings plafond met LED-verlichting. Dit plafond creëert een dimensie waarbij het lijkt alsof u buiten in de zon staat te douchen met zeemeeuwen die boven u in de lucht vliegen.

Uiteraard is voor en tijdens de bouw van het nieuwe sanitair gebouw veel aandacht besteedt aan duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Zie Milieu voor meer informatie.